Volkswagen potřebuje ušetřit téměř 140 miliard korun

24.07.2014 11:46
Koncern Volkswagen potřebuje dosahovat vyšších zisků, aby mohl financovat svou budoucí expanzi. Prohlásil to šéf Martin Winterkorn při setkání se zaměstnanci v hlavní továrně ve Wolfsburgu.
"Naléhavě potřebujeme dosáhnout vyšší efektivity i ziskovosti," prohlásil Martin Winterkorn. Do roku 2017 hodlá snížit roční náklady klíčové divize vyrábějící automobily s vlajkovou značkou Volkswagen o zhruba pět miliard eur, tedy v přepočtu téměř 140 miliard korun.
Součástí Volkswagenu je rovněž Škoda Auto. Její mluvčí nedávno uvedl, že automobilka nyní vyhodnocuje procesy a strukturu ve firmě a snaží se nastavit efektivnější provoz. Dodal, že Škodě Auto nejde o snižování nákladů, ale o přípravu na posílení společnosti.
Volkswagen je největší automobilkou v Evropě a do roku 2018 se hodlá stát největším výrobcem vozů na světě. Koncernu patří také značky Audi, Porsche, Bentley, Bugatti, Lamborghini či Seat.
Volkswagen v prvním čtvrtletí zvýšil provozní zisk o 22 procent na 2,9 miliardy eur, tedy v přepočtu téměř 80 miliard korun. Výsledky za druhé čtvrtletí by firma měla zveřejnit koncem července.
 

Řešíte pojištění auta? Nabízím rychlé sjednání i na dálku. Zajistím maximální bonusy s využitím nejvyšší obchodní slevy! 
Stačí napsat do zprávy nebo zavolat. O zbytek se postarám.
https://www.facebook.com/finpa.cz

www.finpa.cz