Video: Takto se vyrábí Škoda Octavia

20.05.2014 13:18
Snímek v šesti a půl minutách ukazuje, jak v Mladé Boleslavi probíhá výroba nejprodávanějšího auta na českém trhu.
Škoda nechává nahlédnout do zákulisí výroby modelu Octavia. Přiložené video je sestřihem výroby tohoto auta od lisovny, přes svařovnu, lakovnu a montáž jednotlivých prvků po jeho testovací jízdy.
Video ukazuje, že velká část výroby je automatizovaná. Roboti pracují v lisovně, svařovně i lakovně a pomáhají také při montáži. Na montážní lince však už velkou část práce obstarají lidské ruce.
Sériová výroba aktuální, třetí generace Octavie liftback byla zahájena v domovské továrně Škody v Mladé Boleslavi v prosinci 2012. Výroba kombi pak byla spuštěna v dubnu 2013. Začátek produkce Octavie III si tehdy vynutil jeden z historicky nejrozsáhlejších projektů modernizace a rozšíření hlavního závodu automobilky Škoda.
Kvůli zahájení výroby aktuální Octavie byla zprovozněna nová svařovna a plně automatické lakování vnitřku karoserie. V únoru 2013 pak zahájila provoz nová lisovna. Po modernizaci továrny vzrostla výrobní kapacita výrobní linky pro modely Octavia a Rapid z 800 na 1.200 aut denně.
Vedle výroby v hlavním závodě značky Škoda v Mladé Boleslavi sjíždí Octavia také z linek v Rusku (Nižní Novgorod), Indii (Aurangabad), na Ukrajině (Solomonovo), v Kazachstánu (Usť-Kamenogorsk) a nejnověji také v Číně (Šanghaj).
 

Řešíte pojištění auta? Nabízím rychlé sjednání i na dálku. Zajistím maximální bonusy s využitím nejvyšší obchodní slevy! 
Stačí napsat do zprávy nebo zavolat. O zbytek se postarám.
https://www.facebook.com/finpa.cz

www.finpa.cz