ŠkoFIN už nechce odkazovat na auta od Škody. Mění jméno na Volkswagen Financial Services

11.09.2015 08:22
Firma ŠkoFIN se vzdá jména s vazbou na Škodu.
Ve vedení poprvé od založení v roce 1992 není Čech.
Leasingová společnost českému trhu vévodí díky propojení se skupinou VW.
Leasingová společnost ŠkoFIN se po 23 letech rozhodla vzdát svého jména. Název změní na Volkswagen Financial Services. Propojí se tak názvem s mateřskou společností i se sesterskými firmami po celém světě. Změna se zvažovala delší dobu, přesto přišla poměrně nečekaně. Letos na jaře totiž firma změnila svůj korporátní styl a spustila reklamní kampaň, vše ale ještě s původním názvem.
"Nechceme být vnímáni jako firma, která nabízí financování jen pro škodovky," říka mluvčí ŠkoFIN Lukáš Cankař. Firma už dříve oznámila, že z vedení odchází Jiřina Tapšíková, která míří do vedení Volkswagen Bank Polska, a v Česku ji nahrazuje Reinhard Mathieu. Poprvé se tak mezi jednateli neobjevuje žádný Čech.
"Rozhodnutí změnit po 23 letech obchodní jméno ŠkoFIN nebylo snadné. Jedná se však o logický krok. Jako Volkswagen Financial Services budeme schopni lépe využívat veškerých benefitů skupiny," dodává jednatel společnosti Joachim Ewald.
ŠkoFIN loni uzavřel 40 tisíc nových smluv v hodnotě 12,3 miliardy korun a utržil 5,6 miliardy korun. Díky tomu měl podle údajů asociace ČLFA téměř čtvrtinový podíl na českém trhu financování osobních a užitkových vozů. Firma loni po zdanění vydělala 343 milionů korun.
Vedle financování nových vozidel koncernu Volkswagen se firma věnuje i úvěrování ojetých vozů a prodeji pojištění. S vozem tak nabízí kompletní balíček služeb včetně možnosti předplatit si například případné servisní práce či rozšířit si záruku. Firma plně patří pod skupinu Volkswagen Financial Services, která je součástí koncernu Volkswagen.
 

Řešíte pojištění auta? Nabízím rychlé sjednání i na dálku. Zajistím maximální bonusy s využitím nejvyšší obchodní slevy! 
Stačí napsat do zprávy nebo zavolat. O zbytek se postarám.
https://www.facebook.com/finpa.cz

www.finpa.cz