Škoda Superb: Místo šestiválce plug-in hybrid

16.07.2014 16:12
Design nové generace modelu Superb bude vycházet z konceptu Vision C, ale její technika bude mít opět velmi blízko k Passatu a to včetně pohonných jednotek.
Životní cyklus současné generace Škody Superb se pomalu, ale jistě blíží ke konci a i díky tomu se stále častěji objevují více či méně zaručené informace o nástupci. Ten samozřejmě zůstane vlajkovou lodí mladoboleslavské automobilky a je více než jisté, že se postaví na modulární platformu MQB.
Nejnovější zprávy ohledně třetí generace Superbu přinesl britský Auto Express, který uvádí, že podle jeho zdroje můžeme počítat s příchodem plug-in hybridní verze. Ta má sdílet pohonný systém s novou generací Volkswagenu Passat.
Pokud k tomu skutečně dojde, pak pod kapotu nového Superbu zamíří plug-in hybridní ústrojí, které je tvořeno čtrnáctistovkou TSI s výkonem 115 kW a elektromotorem, který dodá dalších 80 kW. Výstupní výkon soustavy, spolupracující s převodovkou DSG, je 155 kW (210 koní).
Nový Passat s tímto pohonným systému je schopen ujet až 50 kilometrů čistě na elektřinu díky akumulátoru o kapacitě 9,9 kWh. Také díky tomu by měl plug-in hybrid spotřebovat okolo 1,5 l/100 km, oficiální údaj však automobilka zatím neuvedla. Podobných výkonů by tedy měl být schopen i připravovaný Superb.
Na dřívějších zprávách o designu vycházejícím z konceptu Vision C nebo použití adaptivních tlumičů, díky nimž bude příští Superb prvním modelem mladoboleslavské značky, který tento systém dostane, se prozatím nic nemění.

Řešíte pojištění auta? Nabízím rychlé sjednání i na dálku. Zajistím maximální bonusy s využitím nejvyšší obchodní slevy! 
Stačí napsat do zprávy nebo zavolat. O zbytek se postarám.
https://www.facebook.com/finpa.cz

www.finpa.cz