Škoda Superb Combi, Outdoor a Scout: Budou takto vypadat?

24.02.2015 10:43
Nová Škoda Superb se s velkou slávou představila minulý týden. Podobu kombi, které dorazí ještě v letošním roce, však zatím můžeme odhadnout pouze z výtvorů grafiků.
Úterý 17. února bylo pro řadu motoristicky smýšlející veřejnosti velmi významné. Škoda Auto totiž v pražském Karlíně představila třetí generaci vlajkové lodi Superb, která oprávněně sklidila pořádné ovace. Prozatím známe pouze podobu liftbacku, byť se ještě v letošním roce seznámíme také s praktičtějším kombi. Premiéru by mělo mít na autosalonu ve Frankfurtu.
Přiložená fotografie standardního Superbu Combi není oficiální, ale jedná se o práci grafika jménem X-Tomi. Jako základ posloužila oficiální fotografie liftbacku zveřejněná minulý týden a s ohledem na minulou generaci byla naroubována delší záď. Upřímně si ale myslíme, že se projekt moc nevydařil. Umělé zaoblení víka zavazadelníku totiž zadní partie opticky zužuje, což je přesný opak filozofie výchozího liftbacku. Podle našeho názoru také dojde k přepracování svítilen, kterých se grafik ani nedotknul.
To jeho představa Superbu Outdoor (byť ji na svých stránkách nazval Scout) se nám již líbí více. Grafik vycházel z koncepce minulého Outdooru a karoserii doplnil o decentní lemy blatníků a ochranné prvky nárazníků. Při zběžném pohledu nám vůz trochu připomíná Audi A6 Allroad quattro, jeho pozici na trhu je však Škodovka neohrozí.
Poslední práce, na které vidíme modrý Superb Scout, nepochází ze zahraničí. Je dílem našeho čtenáře Vladimíra Dlouhého, který ji poskytl ke zveřejnění. Zde jako vzor posloužila Octavia Scout, a to včetně laku karoserie, litých kol a ochranných plastů. Zadní víko nám připadá vyváženější, přesto si ale reálný vůz takto nepředstavujeme.
 

Řešíte pojištění auta? Nabízím rychlé sjednání i na dálku. Zajistím maximální bonusy s využitím nejvyšší obchodní slevy! 
Stačí napsat do zprávy nebo zavolat. O zbytek se postarám.
https://www.facebook.com/finpa.cz

www.finpa.cz