Škoda SportLine bude sportovní řadou velkých modelů, první je Superb

15.09.2015 16:00
Česká automobilka Škoda Auto bude nabízet sportovně laděnou verzi svého vlajkového modelu Superb. Bude se jmenovat SportLine a s jejím uvedením na trh se počítá na jaře příštího roku. V budoucnu by označení SportLine mohly vozit i další větší modely značky, například chystané velké SUV.
Superb SportLine bude v provedení liftback i kombi. Nejvýraznější poznávací znamení je snížená výška sportovního podvozku o 15 milimetrů a použitá osmnácti a devatenáctipalcová kola. V interiéru zaujmou zejména sportovní sedadla a tříramenný volant. Součástí sériové výbavy je funkce volby jízdního profilu nebo funkce XDS+, která přibrzďováním vnitřního předního kola v zatáčce simuluje funkci samosvorného diferenciálu.
S výjimkou základního zážehového a vznětového motoru bude model Superb SportLine v nabídce se všemi aktuálními motorizacemi včetně vrcholného benzinového dvoulitru o výkonu 280 koní. Cena dosud nebyla stanovena.
Další sportovně laděnou novinkou Škody představenou ve Frankfurtu je model Rapid Monte Carlo, který od listopadu rozšíří počet modelů s tímto označením na šest. Škoda bude používat označení Monte Carlo pro menší modely, než je Octavia. Samotná Octavia bude mít svou sportovní verzi RS, která bude k dostání i se zvýšeným výkonem o deset koní na 230 koní.
Škoda ve Frankfurtu uvedla i na spotřebu orientovaný model Superb GreenLine, který s motorem 1,6 TDI podle oficiálního laboratorního měření ujede 100 kilometrů se spotřebou 3,7 litru nafty. Další novinkou je Rapid Spaceback ScoutLine ve speciálním provedení s designovými atributy městských SUV.
 

Řešíte pojištění auta? Nabízím rychlé sjednání i na dálku. Zajistím maximální bonusy s využitím nejvyšší obchodní slevy! 
Stačí napsat do zprávy nebo zavolat. O zbytek se postarám.
https://www.facebook.com/finpa.cz

www.finpa.cz