Škoda Snowman: Premiéra do konce roku

05.05.2015 08:49
Mladoboleslavská automobilka představí své větší SUV, známé prozatím pod pracovním označením Snowman, ještě v letošním roce.
Automobilka Škoda se sice v současnosti soustředí především na prezentaci nové generace modelu Superb a zároveň se připravuje na představení Superbu Combi, ale spolu s nimi se má mezi novinky odhalené v letošním roce zařadit i zcela nové velké SUV.
Model s pracovním názvem Škoda Snowman má být podle magazínu CarAdvice podobně jako Superb odhalen před koncem roku během speciální akce pořádané opět v České republice a veřejnost má mít možnost se s ním poprvé seznámit na autosalonu v Ženevě v březnu roku 2016.
Základem novinky má být platforma MQB.B a nové SUV značky Škoda bude v příbuzenském vztahu se sériovým provedením konceptu 20V20 značky Seat, jehož premiéra se odehrála na letošním ženevském autosalonu.
 

Seat 20V20 zatím stále jen koncept SUV

Obě nová SUV mají být vyráběna v závodě v Kvasinách a sdílet především techniku, zatímco design karoserií i provedení interiéru mají být odlišné. SEAT se má zaměřit především na styl a emoce, zatímco Škoda opět vsadí na praktičnost a především nadprůměrnou nabídku vnitřního prostoru.
Automobil s očekávaným rozvorem náprav necelých 2,8 m a celkovou délkou přes 4,6 m má být v základním uspořádaní interiéru pětimístný, ale v nabídce mají figurovat i sedmimístné verze. Podle doposud dostupných informací je tedy možné, že hlavní odlišnosti v designu mezi Škodou a Seatem budou především v provedení zadních partií.
 

Škoda Snowman: Jak by mohla vypadat?

SEAT při premiéře konceptu 20V20 sice nezmiňoval konkrétní pohonné jednotky, ale potvrdil, že jeho připravované SUV nabídne širokou paletu zážehových i vznětových motorů. V případě benzinových se má jednat o přeplňované motory TSI s výkonem až do 220 kW (300 k), zatímco u vznětových agregátů TDI je zmiňován výkon až do 176 kW (240 k).
Podobnou nabídku lze očekávat i od sesterského SUV značky Škoda, u nějž bude základem provedení s pohonem předních kol, které doplní verze s pohonem všech kol a vedle manuálních převodovek budou v nabídce i převodovky DSG.
Sériové SUV značky Seat pak má dorazit i jako plug-in hybrid s možností jízdy čistě na elektřinu a je tedy poměrně pravděpodobné, že tuto techniku bude sdílet i Škoda Snowman.
 

Řešíte pojištění auta? Nabízím rychlé sjednání i na dálku. Zajistím maximální bonusy s využitím nejvyšší obchodní slevy! 
Stačí napsat do zprávy nebo zavolat. O zbytek se postarám.
https://www.facebook.com/finpa.cz

www.finpa.cz