Škoda rozšiřuje výbavu: MirrorLink pro Yeti, SmartGate pro Rapid a Octavii

09.10.2014 14:01
MirrorLink umožní zobrazit data z aplikací chytrých telefonů na obrazovce auta. SmartGate je jeho opakem.
Třetí generace Škody Fabie přijíždí s novými systémy MirrorLink a SmartGate. Systémy nezůstaly vyhrazeny pouze pro tento malý model, ale dočkaly se jich i další vybrané modely značky. Už nyní figurují v cenících daných vozů.
Funkce MirrorLink umožní zobrazit data certifikovaných aplikací chytrých telefonů na obrazovce multimediálního systému, stačí pouze připojit mobil k autu pomocí USB kabelu. V případě modelu Yeti je MirrorLink nově dostupný u rádia Bolero a u navigačního systému Amundsen. Za rádio Bolero si zákazníci připlatí 12.800 korun, navigace stojí 20.300 korun.
SmartGate je pak jakýmsi opakem MirrorLinku. Díky tomuto systému je možné v určitých aplikacích na smartphonu zobrazovat, ukládat a mobilně využívat vybrané údaje o vozu. Mezi tyto informace patří spotřeba paliva nebo průměrná rychlost při dané jízdě. Přenos dat probíhá bezdrátově, pomocí WiFi.
Systém SmartGate bude od listopadu dostupný vedle Fabie také pro Yeti, Octavii a Rapid. U Fabie se za systém připlácí 2.000 korun, u zbývajících modelů je shodně o 200 Kč dražší.
Octavia se od podzimu rovněž dočkala sériově dodávaného systému XDS+, který byl dosud k dispozici pouze za příplatek. Elektronický systém pomocí přibrzďování kol na vnitřní straně zatáčky simuluje práci samosvorného diferenciálu. XDS+ je aktivní na přední i zadní nápravě.
Citigo nově dostalo elektrické ovládání okna spolujezdce z místa řidiče. Dosud mohl řidič ovládat pouze boční okno u sebe, za což byl tento prcek mnohdy kritizován.
Rapid bude moci být praktičtější díky příplatkovým cargo elementům v zavazadelníku. Ty za příplatek 200 až 800 korun dle dané verze umožní pomocí suchých zipů bezpečně upevnit v kufru větší předměty. Novinkou v ceníku jsou také 16palcová kola z lehkých slitin v designu Rock.
 

Řešíte pojištění auta? Nabízím rychlé sjednání i na dálku. Zajistím maximální bonusy s využitím nejvyšší obchodní slevy! 
Stačí napsat do zprávy nebo zavolat. O zbytek se postarám.
https://www.facebook.com/finpa.cz

www.finpa.cz