Škoda rozjela výrobu nové Fabie. Sportovní model s nízkou spotřebou jde na trh v listopadu

29.08.2014 08:07
V Mladé Boleslavi se začala vyrábět nová Škoda Fabia. Je sportovnější než starší modely, pyšní se kufrem o objemu 330 litrů a úspornými motory. Palubní deska je pak pomocí speciálních technologií propojena s chytrými telefony. Na trhu bude nová Fabia za dva měsíce.
Automobilka Škoda Auto začala ve čtvrtek v Mladé Boleslavi vyrábět třetí generaci modelu Škoda Fabia.
Veřejnosti se poprvé představí na autosalonu v Paříži na začátku října, na trh pak přijde v listopadu.
Nová Fabia působí sportovněji – v přední části dostala zvýrazněnou masku chladiče s ostře řezanými světlomety, či výrazně tvarovanou kapotou s charakteristickými prolisy po stranách a šířku zvýrazňující mlhové světlomety.
"Pro novou generaci jsou charakteristické vyvážené proporce, krystalické tvary a ostré linie," uvedla Škoda.
Model bude navíc možné uvnitř i z vnějšku upravit podle přání zákazníků.
S konkurencí bude nová Fabia bojovat i velkým kufrem, dostala také nové, úspornější motory.
Objem zavazadlového prostoru, zvýšený o 15 litrů proti předchozí generaci na 330 litrů, má být největší ve třídě. Při sklopených zadních sedadlech vzroste objem zavazadlového prostoru u Fabie až na 1150 litrů.
Interiér se i přes zkrácení délky vozu o 8 milimetrů o necelý jeden centimetr prodloužil na 1674 mm. Šířka interiéru ve výši loktů na předních sedadlech se zvětšila o dva centimetry na 1401 mm.
Vůbec poprvé ve voze značky Škoda bude v novém modelu Fabia využita technologie MirrorLink, která přenáší aplikace chytrého telefonu na displej palubního zábavně-informačního systému. Další funkce SmartGate naopak s využitím speciálních aplikací umožňuje zobrazovat konkrétní údaje o vozidle, jako je třeba spotřeba paliva, průměrná rychlost nebo náklady, na obrazovce chytrého telefonu. Data se přenášejí bezdrátově pomocí wi-fi technologie. Novinkou je i funkce mlhových světlometů jako odbočovacího světla.
Loni byla Fabia po Octavii druhým nejprodávanějším modelem automobilky. Škoda jich prodala více než 200 tisíc kusů.
První generace Fabie se vyráběla v letech 1999 až 2006 a prodalo se jí 1,8 milionu kusů. Následovala druhá generace, které se dosud prodalo 1,7 milionu kusů.
 

Řešíte pojištění auta? Nabízím rychlé sjednání i na dálku. Zajistím maximální bonusy s využitím nejvyšší obchodní slevy! 
Stačí napsat do zprávy nebo zavolat. O zbytek se postarám.
https://www.facebook.com/finpa.cz

www.finpa.cz