Škoda Roomster: Výroba skončí 30. dubna

22.04.2015 10:47
Malé MPV Roomster se vyrábí od roku 2006. V příštím roce jej nahradí model s technikou Volkswagenu Caddy.
Historie současné generace Škody Roomster končí. Ve čtvrtek 30. dubna bude její výroba definitivně ukončena, již o týden dříve se přestane vyrábět užitkový model Praktik. O konci Roomsteru jako první informoval server iDnes.cz.
Výroba Roomsteru skončí o měsíc dříve, než vedení automobilky dříve předpokládalo. I tak Roomster vydržel ve výrobě devět let. Na českém trhu se vozu nadále vcelku dařilo, loni byl druhým nejprodávanějším MPV na trhu, když jeho prodeje meziročně vzrostly o pět procent.
O výrobu Roomsteru se stará závod v Kvasinách, který se začíná připravovat na výrobu nových SUV značek Škoda a Seat. Již v březnu se v kvasinské továrně začal vyrábět nový Superb s karoserií liftback, jehož produkce postupně roste. Právě naplňování výrobní kapacity jinými modely je důvodem dřívějšího ukončení výroby Roomsteru.
Prodejci Škody už objednávky na Roomster nepřijímají, v současnosti probíhá výroba již objednaných kusů. České ceny auta podle dostupného ceníku začínají na částce 259.900 korun za benzinovou čtrnáctistovku o výkonu 63 kW. Ve výbavě za tuto částku nechybí klimatizace, elektrické ovládání předních oken nebo centrální zamykání.
Přestože prodeje MPV v poslední době spíše klesají a výrobci z velké části přezbrojují na SUV, Škoda s nástupcem Roomsteru počítá. Prodej Roomsteru II má začít na jaře příštího roku, jeho tvary už nebudou tak kontroverzní jako u současného hrbatého provedení.
Novinka bude větší a bude mít blíže užitkovým vozům, techniku totiž bude sdílet s Volkswagenem Caddy. Oba automobily se potom budou vyrábět v polské Poznani v továrně Volkswagenu.
 

Řešíte pojištění auta? Nabízím rychlé sjednání i na dálku. Zajistím maximální bonusy s využitím nejvyšší obchodní slevy! 
Stačí napsat do zprávy nebo zavolat. O zbytek se postarám.
https://www.facebook.com/finpa.cz

www.finpa.cz