Škoda Roomster II: S MQB přijede již příští rok

28.05.2014 12:46
Druhá generace Škody Roomster přijede už příští rok. Základem bude koncernová platforma MQB.
Ačkoliv to tak na první pohled nevypadalo, druhá generace Škody Roomster skutečně půjde do výroby. Nebude už však sdílet většinu dílů s Fabií, ale Volkswagenem Touran, což přinese navýšení vnějších i vnitřních rozměrů, ale také snížení hmotnosti.
Hlavní zbraní druhé generace Škody Roomster bude zcela nový základ v podobě koncernové platformy MQB. Příslušnost s novou Fabií se tím tedy vyvrací, protože ta dostane tentýž základ, jako současný Volkswagen Polo. V souvislosti s tím se také počítá s citelným úbytkem hmotnosti, podle některých zdrojů až o sto kilogramů.
Podle veřejně dostupných informací se nové generace mladoboleslavského MPV dočkáme někdy v průběhu příštího roku, první fotografie by však mohly být dostupné ještě před koncem toho letošního. Zatímco v případě Romsteru se počítá pouze s evropským prodejem, server Worldcarfans.com se domnívá, že Touran by se mohl podívat také do zámoří.
 

Řešíte pojištění auta? Nabízím rychlé sjednání i na dálku. Zajistím maximální bonusy s využitím nejvyšší obchodní slevy! 
Stačí napsat do zprávy nebo zavolat. O zbytek se postarám.
https://www.facebook.com/finpa.cz

www.finpa.cz