Škoda Roomster II končí, definitivně! Prý by o ni nebyl zájem.

29.10.2015 15:04
Ještě nedávno to se Škodou Roomster II vypadalo velmi dobře, dnes je ale všechno jinak. Podle našich informací Volkswagen celý projekt zrušil. Definitivně.
O Škodě Roomster se v poslední době šířily nejrůznější spekulace – třeba že se výroba opozdí, že je projekt pozastaven do odvolání, nebo že jej jako první dostanou Slováci. Postupně se nám podařilo zjistit, že příprava výroby pokračuje podle plánu a že slovenští prodejci by měli už v listopadu dostat 170 exemplářů – jeden měl být vystaven v showroomu, druhý k dispozici pro testovací jízdy.
Dnes je ale všechno úplně jinak. Podle informace našeho důvěryhodného a velmi dobře informovaného zdroje celý projekt končí jenom chvíli před oficiálním uvedením. Důvodem jsou patrně úsporná opatření, která vedení koncernu Volkswagen zavádí kvůli aféře Dieselgate. Představovali bychom si, že se celá akce dotkne například Phaetonu nebo Veyronu, které byly z historického hlediska velmi ztrátové. Koncern byl ale zřejmě jiného názoru.
Podařilo se nám získat vyjádření Vítězslava Pelce, tiskového mluvčího Škody Auto, který zatím situaci vidí takto: Škoda Auto vnímá na světových trzích stále snižující se poptávku po vozech ze segmentu MPV. Naopak velice dynamicky se jeví rozvoj segmentu vozů kategorie SUV. Z tohoto důvodu bude prioritou značky Škoda posilování modelové palety vozů kategorie SUV. Bližší informace k nástupci modelu Škoda Roomster zveřejníme později.
Škoda Auto tedy zatím ukončení projektu Roomster II nepotvrdila, ale ani nevyvrátila. Pokud se však informace našeho zdroje potvrdí, muselo k „zaříznutí“ druhé generace mladoboleslavského MPV dojít takříkajíc z minuty na minutu. Vždyť vůz už musel být touto dobou dávno hotový, což dokazují také nedávné indicie přímo z našich diskusí (Roomster měl být viděn zcela bez maskování v areálu Volkswagenu ve Wolfsburgu). Sdílel navíc většinu prvků s Volkswagenem Caddy, z našeho pohledu se tedy nejednalo o jednoho z nejvážnějších kandidátů černé listiny koncernu.
 

Řešíte pojištění auta? Nabízím rychlé sjednání i na dálku. Zajistím maximální bonusy s využitím nejvyšší obchodní slevy! 
Stačí napsat do zprávy nebo zavolat. O zbytek se postarám.
https://www.facebook.com/finpa.cz

www.finpa.cz