Škoda plošně zdražila. Nejlevnější octavia už stojí přes půl milionu

10.11.2021 10:09
Aut je málo, dealeři mají vyprodáno, fabriky jedou kvůli nedostatku dílů na půl plynu. Jednou z nejvýrazněji postižených značek je Škoda. Poptávka po jejích vozech je velmi vysoká, čekací lhůty jsou extrémní. Škoda nyní z mnoha důvodů, které se v průběhu posledních měsíců sešly, přistoupila k dalšímu zvýšení cen. A upozorňuje, že zdražování není u konce.
ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Škoda Auto

Octavia prolomila se základní cenou 519 900 Kč hranici půl milionu korun, plošně tedy zdražila o pětadvacet tisíc. To je cena za liftbackové provedení s litrovým tříválcem o výkonu 81 kW. 

Jak moc se ceny posunuly možná ještě lépe ilustruje srovnání s cenami octavií před deseti lety. Tehdy startovala druhá generace lehce nad částkou 330 tisíc korun, ovšem s lenivou benzinovou čtrnáctistovkou. I třetí generace dorazila v roce 2012 s ceníkem od 335 tisíc. Jen pro zajímavost, v roce 2013 přijela tehdy nová, 220koňová Octavia RS v benzinovém provedení s cenovkou 619 900 korun, dnes na podobné částce začíná kombíková octavia s jedna-pětkou (130 koní u verze na plyn, nebo 150 koní u čistě benzinové varianty).

Zdroj: https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/skdoa-cenik-zdrazeni-octavia-pul-milionu.A211109_190733_automoto_fdv

Řešíte pojištění auta? Nabízím rychlé sjednání i na dálku. Zajistím maximální bonusy s využitím nejvyšší obchodní slevy! 
Stačí napsat do zprávy nebo zavolat. O zbytek se postarám.
https://www.facebook.com/finpa.cz

www.finpa.cz