Škoda Octavia: Motor 1.0 TSI by se měl v nabídce objevit od června

23.02.2016 08:23
Litrový tříválec TSI by měl nahradit silnější variantu motoru 1.2 TSI. V nabídce by se měl objevit už od června v rámci obměny pro modelový rok 2017.
O zástavbě litrového tříválce TSI do Škody Octavia se hovoří již dlouho, prozatím jsme ale nevěděli, kdy se objeví a zda bude náhradou za jeden ze stávajících čtyřválců. Nyní máme k pravdě o kousek blíže – na stránkách diskusního fóra Octavia Clubu se totiž objevila informace, že agregát 1.0 TSI obohatí nabídku v rámci novinek pro modelový rok 2017. Konkrétně se zde píše o 22. kalendářním týdnu letošního roku, tedy o přelomu května a června.
Motor by měl mít výkon 85 kW, tedy o 4 kW více než v Seatu Ateca, kde je plánován od začátku produkce v Kvasinách. Nahradit by měl čtyřválec 1.2 TSI o výkonu 81 kW, jehož slabší verze (63 kW) by tedy i nadále mohla zůstat v nabídce. Podobný systém využívá i Seat Ibiza – ten zákazníkům dává vybrat mezi dvěma variantami přeplňovaného tříválce a stejným počtem verzí dvanáctistovky.
Informaci jsme ověřovali přímo u mladoboleslavské značky, potvrzena však nebyla. „Žádná změna u motoru 1,2 TSI ve všech výkonových variantách neexistuje. Uvedená motorizace je standardně k dispozici napříč všemi nabízenými modely značky Škoda. Novinky v rámci modelové péče roku 2017 budou oznámeny v nadcházejících měsících,“ řekl pro Auto.cz Vítězslav Pelc, tiskový mluvčí automobilky Škoda Auto.
 

Řešíte pojištění auta? Nabízím rychlé sjednání i na dálku. Zajistím maximální bonusy s využitím nejvyšší obchodní slevy! 
Stačí napsat do zprávy nebo zavolat. O zbytek se postarám.
https://www.facebook.com/finpa.cz

www.finpa.cz