Škoda Auto do rozvoje závodu v Kvasinách investuje 13 miliard Kč

20.10.2014 09:02
Závod Škody Auto v Kvasinách by mohl v roce 2017 zaměstnávat kolem 5500 pracovníků. Nárůst ze stávajících 4200 lidí zajistí výroba nových modelů.
"Pracovníky budeme nabírat postupně s náběhem výroby nových modelů. Z větší části půjde o kmenové zaměstnance, ale budeme přijímat i agenturní pracovníky," uvedl člen představenstva automobilky pro lidské zdroje Bohdan Wojnar. Počet nabíraných lidí by podle něj mohl dosáhnout až 1500, částečně půjde o absolventy odborných technických škol, které Škoda Auto dlouhodobě podporuje.
Škoda hodlá do rozvoje závodu v Kvasinách na Rychnovsku vložit kolem 450 milionů eur, tedy přibližně 13 miliard korun. V současnosti závod vyrábí modely Superb, Yeti a Roomster a má roční produkci 150.000 vozů. Ta by se měla postupně zvýšit až na zhruba 280.000 aut podle aktuální poptávky.
V rozšířené továrně by měla začít výroba nové Škody Superb, kterou firma představí příští rok na autosalonu v Ženevě, terénního vozu pro Seat, nástupce SUV Yeti a v roce 2016 by se měl začít vyrábět ještě velký terénní vůz.
Naopak nástupce Škody Roomster, který bude podle neoficiálních informací využívat koncernovou platformu modelu VW Caddy pro osobní i užitkovou verzi, se bude zřejmě vyrábět v závodu VW v Polsku.
Masivní investice do Kvasin Škoda Auto zahájila se spuštěním výroby první generace modelu Superb v roce 2001. Od té doby investovala do závodu kolem 23 miliard korun. Poslední velkou investicí je nyní dokončovaná svařovna za asi 1,7 miliardy korun, která vyrostla v areálu závodu.
 

Řešíte pojištění auta? Nabízím rychlé sjednání i na dálku. Zajistím maximální bonusy s využitím nejvyšší obchodní slevy! 
Stačí napsat do zprávy nebo zavolat. O zbytek se postarám.
https://www.facebook.com/finpa.cz

www.finpa.cz