Škoda A Plus: Konkurent pro Sorento a Santa Fe za cenu Superbu

10.10.2014 10:06
Velké sedmimístné SUV od Škody vyplní v koncernové hierarchii prostor mezi Touaregem a Tiguanem a nabídne velkou užitnou hodnotu za rozumné peníze. A nebude se jmenovat Snowman.
Koncern Volkswagen se snaží zaplnit každou myslitelnou díru na trhu a chystané velké SUV od značky Škoda by mělo vyplnit škvíru poměrně prestižní, zjistil britský Auto Express z rozhovoru se šéfem Škodovky Winfriedem Vahlandem. Škoda bude mít oproti Volkswagenu SUV modely o kousek posunuty a stejně jako je Yeti menší a lacinější alternativou Tiguanu, tak se stane velké sedmimístné SUV, v Boleslavi vedené pod kódovým označením A Plus, exkluzivnější variantou Tiguanu a současně obyčejnější alternativou pro Touareg.
To by autu, v jehož případě se hovořilo o možném pojmenování Snowman, vcelku jasně vymezilo konkurenci v podobě Hyundaie Santa Fe a Kie Sorento, čemuž bude odpovídat i cenová politika. Vahland řekl, že A Plus nebude stát víc, než dosud byli zákazníci značky ochotní za vůz s okřídleným šípem ve znaku dát, což znamená nejvýše na úrovni Superbu. Ten končí, v případě verze s benzinovým V6, na 1,075 milionu korun a Santa Fe se pohybuje v intervalu 914 tisíc až 1,084 milionu korun.
Z toho vyplývá, že cenová politika "Snowmanu" bude víceméně kopírovat tu u korejského konkurenta. Dále se od Vahlanda dovídáme, že A Plus bude moderní vůz, což znamená mimo jiné i to, že "V6 jsou out" a nabídka motorizací tedy bude zahrnovat výhradně čtyřválce. Prozradil také, že ačkoli je prý Snowman hezké jméno, jde o něčí výmysl a nový vůz, jenž se začne prodávat v roce 2016, se takto označovat nebude.
Vahland také nastínil možnost třetího SUV v nabídce v reakci na rostoucí oblibu malých SUV v Evropě, tedy zjevně sourozence Volkswagenu Taigun, A Plus má ale přednost kvůli potenciálu velkého SUV v Číně a Rusku, zatímco malé SUV je spíše čistě evropskou záležitostí. Pokud na něj ovšem dojde (jako že patrně ano), nebude prý mít pohon všech kol, zato však vyšší posaz za volantem, prostornou kabinu a dostupnou cenu.
 

Řešíte pojištění auta? Nabízím rychlé sjednání i na dálku. Zajistím maximální bonusy s využitím nejvyšší obchodní slevy! 
Stačí napsat do zprávy nebo zavolat. O zbytek se postarám.
https://www.facebook.com/finpa.cz

www.finpa.cz