Se škodovkami bude mobil propojený bezdrátově. Dobíjet se bude indukčně.

23.02.2016 08:09
Propojení automobilu a telefonu bude čím dál těsnější. Dnes již docela běžné zrcadlení displeje z mobilu na displej automobilu doplňuje indukční dobíjení telefonního přístroje. Nově jej bude mít i Škoda.
Na kongresu Mobile World Congress (MWC) v Barceloně představila mladoboleslavská automobilka novou technologii Wireless MirrorLink. Zrcadlení mobilního telefonu můžete mít i v nejlevnějších modelech od Škody, nové je bezdrátové propojení telefonu s multimediálním systémem. Není tedy třeba připojení kabelem, mobil se propojí pomocí wi-fi. Systém pro Škodu společně vyvinuly firmy TechniSat a RealVNC.
Druhou novinou, která se představí na letošním ženevském autosalonu, je indukční dobíjení mobilních telefonů. To bude zatím dostupné pro modely octavia a superb. Prodejní cenu zatím automobilka nesdělila.
Takzvaný phonebox je schopen indukčně (dle Qi-Standardu), nabíjet mobilní telefony, které jsou touto funkcí vybaveny. Elektrický proud prochází cívkou ve dně Phoneboxu s bezdrátovým nabíjením k příjímací cívce v telefonu.
 

Řešíte pojištění auta? Nabízím rychlé sjednání i na dálku. Zajistím maximální bonusy s využitím nejvyšší obchodní slevy! 
Stačí napsat do zprávy nebo zavolat. O zbytek se postarám.
https://www.facebook.com/finpa.cz

www.finpa.cz