První dojmy z nového superbu, s octavií si jej nespletete

17.02.2015 14:25
Škoda zveřejnila první video, na kterém je vidět nový superb. Třetí generace se neodhalila kompletně, vidět jsou pouze detaily. Na snímku je i historicky první generace superbu z třicátých let minulého století. My už jsme v třetí generaci škodovácké vlajkové lodi seděli, jaké jsou první dojmy?
První dojem? Čistý, lehce konzervativní design, který okamžitě rozeznáte od octavie (což u současných škodovek není pravidlo). Tvary, které jen tak nezestárnou, se od linie rapid/fabia/octavia vskutku hodně odlišují.
Chybí nám tady odvážné, drzé přední světlomety ze studie VisionC. Trojúhelníkový tvar, byť ne tak explicitní, zde ale najdete. Moc pěkné jsou světlomety při rozsvícení: zatímco denní svícení zajišťuje úzká linka ve tvaru obráceného L, když zapnete potkávací světla, všimnete si uvnitř sedmi kratších linek. Působí to luxusně, v základní výbavě se ale budete muset spokojit s klasickými halogenovými žárovkami.
 

Výfuky schované, světla působí jako od Audi 

Zadní světla jsou protažená do karoserie, přesně jak to ukazovala první skica. Superb teď působí trochu jako Audi A4/A6/A8, hezkým detailem je trojúhelník umístěný přímo ve víku kufru. Třetí generace mimochodem již nemá složité otevírání TwinDoor, ale jde čistě o liftback, zadní víko se tedy vyklápí celé.
Výfuky jsou elegantně schované, což je prvek, který má šéfdesignér Škody Jozef Kabaň velmi rád a postupně jej praktikuje na všechny nové modely z Mladé Boleslavi. Interiér díky hodnotně působícím lištám nabídne luxusní nádech, který ale částečně devalvuje velké množství použitých dílů z třetí generace octavie.
Mezi špičku střední třídy bude patřit nabídnutý prostor nejenom pro zavazadla, ale hlavně pro posádku. Proti druhé generaci už superb nepůsobí jako přerostlý jezevčík, více místa je i v příčném směru, za což může pěticentimetrový nárůst šířky.
 

Superb zhubl až 75 kg, kompletně se odhalí zítra 

Proti předchozí generaci nový superb zhubl až 75 kilogramů, a to i navzdory tomu, že rozměry narostly. Šířka je větší o skoro pět centimetrů, délka se protáhla o zhruba dva centimetry, kvůli výrazně zkrácenému přednímu převisu se rozvor roztáhl o osm centimetrů.
Ve světové premiéře se „třetí” superb ukáže v březnu na ženevském autosalonu. Na trh ještě letos přijde i praktičtější karosářská verze kombi.
Mladoboleslavská automobilka nechala na začátku února také poprvé nahlédnout do útrob své vlajkové lodi.
 

Řešíte pojištění auta? Nabízím rychlé sjednání i na dálku. Zajistím maximální bonusy s využitím nejvyšší obchodní slevy! 
Stačí napsat do zprávy nebo zavolat. O zbytek se postarám.
https://www.facebook.com/finpa.cz

www.finpa.cz