Prodejní síť Škody Auto by mohla prořídnout, kvůli novým standardům

13.07.2015 14:45
Aktuálně má Škoda Auto v Česku 211 prodejních míst. Přibližně sedmina z nich bude možná od příštího roku nabízet pouze originální servis.
Nová éra, širší nabídka modelů a nové standardy – to jsou jedny z klíčových oblastí současného vývoje Škody Auto. Automobilka má aktuálně na českém trhu 211 prodejních (a 257 servisních) míst, do konce letošního roku by však mohlo až třicet showroomů ukončit svou hlavní činnost. Důvodem je nutnost jejich přestavby a nastavení nových procesů při prodeji a servisů vozů mladoboleslavské značky, avšak ne všichni prodejci jsou na tyto změny připraveni.
Podle Luboše Vlčka, šéfa prodejní organizace Škody Auto pro Českou republiku, by u nás mohla značka od příštího roku mít zhruba 180 prodejních míst. Nejnovější standardy v současnosti splňuje a své showroomy přestavělo asi šestašedesát prodejců, zaznívají však veskrze pozitivní ohlasy, které mohou motivovat i další dealery. Podle Vlčka je nutné vozy prezentovat v určitém prostředí, které autosalony z počátku devadesátých let nenabízejí. Jde hlavně o kapacitu prodejen co do výstavní plochy, které na tak širokou nabídku modelů a budoucí prodejní plány již zkrátka nestačí.
Finanční stránku si každý z prodejců řeší sám, Škoda Auto však poskytuje odborné poradenství, kontakty na dodavatele vybavení a architektonický servis. Cílem je, aby se noví zákazníci v showroomech cítili lépe a bylo o ně adekvátně postaráno.
Oficiální stanovisko ohledně úbytku prodejních míst Škoda Auto nevydala. Prodejci, kteří na nové standardy ohledně showroomů nepřistoupí, však budou moci dále provozovat servis. Zároveň se naskytne příležitost novým firmám, které mají o prodej vozů největší tuzemské automobilky zájem. Dealerem se totiž může stát každý, kdo splní jasně stanovené podmínky.
 

Řešíte pojištění auta? Nabízím rychlé sjednání i na dálku. Zajistím maximální bonusy s využitím nejvyšší obchodní slevy! 
Stačí napsat do zprávy nebo zavolat. O zbytek se postarám.
https://www.facebook.com/finpa.cz

www.finpa.cz