Příští Audi Q5 se bude vyrábět v Mexiku

16.07.2014 16:19
Za dva roky se rozeběhne výroba zbrusu nového, odlehčeného SUV Audi Q5 v továrně San José Chiapa v Mexiku.
Americký časopis Motor Trend přinesl nové informace o nové generaci SUV Audi Q5. Ta by se měla začít vyrábět a prodávat ve druhé polovině roku 2016 jako vůz modelového roku 2017 a přinese celou řadu změn.
Do Severní Ameriky už Audi nebude tato auta dovážet, vznikat budou v nové továrně v mexickém San José Chiapa, byť zatím není známo, které trhy bude tato produkce zásobovat, jakkoli je pravděpodobné, že pouze ty americké. Nová Q5 bude bude využívat novou lehkou koncernovou platformu MLB, která zajistí nižší spotřebu i lepší ovladatelnost, mezigenerační úspora váhy má činit nezanedbatelných 100 kg.
Co se designu týče, můžeme nejspíš opět počítat s evolucí současného stylu, dojde však ke změnám v oblasti pohonných jednotek. Počítat prý máme se čtyřválcovými motory 2.0 TFSI o výkonu 185 kW a 2.0 TDI se 140 kW, které doplní třílitrové šestiválce 3.0 TFSI s 200 kW a imageovou motorizací by se měl stát V6 TDI 3,0 l se třemi turby a výkonem 260 kW.
Připravuje se také plug-in hybridní verze se 185 kW benziňákem a 80 kW elektromotorem, přičemž každý z nich má mít v rámci systému e-quattro na starosti pohon jedné nápravy. V případě elektromotoru pochopitelně té zadní. Také Q5 by mělo dostat po vzoru kupé TT velkoplošnou obrazovku namísto přístrojového štítu a dojde zřejmě i na laserová světla.
 

Řešíte pojištění auta? Nabízím rychlé sjednání i na dálku. Zajistím maximální bonusy s využitím nejvyšší obchodní slevy! 
Stačí napsat do zprávy nebo zavolat. O zbytek se postarám.
https://www.facebook.com/finpa.cz

www.finpa.cz