Podnikatelé si nově auto pořídí přes e-shop. Leasingové společnosti bojují i o malé firmy

29.04.2014 09:39

Společnost Leaseplan spouští v Česku nákup aut přes e-shop. Příležitost vidí v malých a středních firmách. Právě o ně teď začnou leasingové společnosti bojovat. ŠkoFin už zvyšuje počty svých zástupců v regionech.
Pořizování aut do menších firem se má výrazně zjednodušit. Postačí pár kliknutí na internetu, a podnikatel bude sedět v novém voze.
První takový eshop spouští společnost Leaseplan a auta v něm bude nabízet na operativní leasing: firma si tedy vůz nekoupí, ale několik let si jej bude za měsíční paušál pronajímat.
Pro menší firmy v Česku je to nový způsob, jak získat auto. Výhodné to je i pro podnikatele, kteří nevykazují vysoké zisky: klasický úvěr na nákup auta totiž z tohoto důvodu často nedostanou.
Leasingové společnosti dosud takto vozy nabízely hlavně velkým podnikům. Teď se ale začínají zaměřovat právě na podnikatele a malé firmy, kteří podle odhadů provozují zhruba půl milionu vozů.
"Dosud jsme se orientovali na velké flotily, ale v malých a středních firmách vidíme příležitost," potvrzuje Jaromír Hájek, šéf Leaseplanu, který je v Česku na trhu operativního leasingu dvojkou po ŠkoFinu. Hájek očekává, že by firma přes nový e-shop mohla pronajmout 10 až 15 tisíc vozů ročně.
Podnikatelé budou moci v e-shopu nové auto poprvé vybírat tento čtvrtek. Vozy budou řazeny podle jediného kritéria: měsíčního paušálu, který bude zahrnovat vše od dálniční známky po servis. Vedle něj si firma musí hradit už jen projeté palivo. Například nejprodávanější český vůz Škoda Octavia 1.6 TDI ve výbavě Ambition je k mání za 7811 korun bez DPH měsíčně při pětiletém leasingu s nulovou platbou předem.
Tyto částky mohou také pomoci zájemcům o koupi vozu. Prozradí jim totiž, jaké jsou celkové provozní náklady jednotlivých automobilů. Paušál počítá s rizikem poruch, náklady na servis i s cenou, za kterou bude možné vůz jako ojetinu prodat.
Na podnikatele a menší podniky se intenzivně zaměří i další firmy. ŠkoFin, který je značkovou leasingovou společností pro koncern Volkswagen, posiluje počty svých obchodních zástupců v regionech. Ti přímo oslovují konkrétní firmy a nabízejí jim operativní leasing, zatímco Leaseplan spíše očekává, že firmy si jej díky e-shopu najdou samy.
I ŠkoFin je ale na internetu aktivní: součástí konfigurátoru vozů Škoda je nabídka jeho úvěru. Firma zároveň připravuje i operativní leasing pro soukromé osoby: na západě běžná forma financování bude v Česku novinkou.

Zdroj: https://byznys.ihned.cz/podnikani-a-dane/c1-62099970-podnikatele-si-nove-auto-poridi-pres-e-shop-leasingove-spolecnosti-bojuji-i-o-male-firmy

Řešíte pojištění auta? Nabízím rychlé sjednání i na dálku. Zajistím maximální bonusy s využitím nejvyšší obchodní slevy! 
Stačí napsat do zprávy nebo zavolat. O zbytek se postarám.
https://www.facebook.com/finpa.cz

www.finpa.cz