Nová Škoda Kodiaq bude v Česku levnější, než se čekalo. Stát bude od 678 tisíc korun

29.09.2016 16:28

Nové SUV mladoboleslavské automobilky s názvem Kodiaq bude levnější než Superb se srovnatelným motorem a pohonem.

 

Napjatě očekávané první velké SUV mladoboleslavské automobilky bude nakonec stát méně, než se očekávalo. Na pařížském autosalonu, kde si vůz s názvem Kodiaq dnes odbude světovou premiéru, to HN potvrdila samotná společnost Škoda Auto.

 

Startovací cena pro český trh bude 677 900 korun, což je o téměř 20 tisíc korun méně, než kolik stojí Superb se srovnatelným motorem a pohonem. Podle dřívějších spekulací se přitom očekávalo, že Kodiaq bude naopak až o 50 tisíc dražší. Auto se v Česku začne prodávat v únoru příštího roku, další evropské trhy budou následovat o měsíc později.

 

Za zmíněnou cenu bude k mání velké poloterénní SUV s benzinovým turbomotorem o objemu 1,4 litru a výkonem 110 kilowattů. Zákazník si zároveň bude moct vybrat, zda chce pohon všech kol s manuálním řazením, nebo jen předních kol a k tomu automatickou převodovku.

 

"Náš nový model Kodiaq má ambice dobýt nejen nové trhy, ale zejména oslovit nové skupiny zákazníků. S ohledem na první reakce odborné i laické veřejnosti při odhalení vozu pevně věříme, že se setká s úspěchem," prohlásil šéf tuzemského prodeje Škody Auto Luboš Vlček.

 

Z podobně velkých SUV s pohonem všech kol stojí na domácím trhu méně pouze Honda CR-V, v posledních letech nejprodávanější poloterénní auto střední třídy v Česku. Zmíněná Honda je ale kratší než Kodiaq a nenabízí na rozdíl od něj ani za příplatek sedm míst k sezení.

 

Kodiaq se bude samozřejmě prodávat také s naftovými motory, které jsou pro tento typ vozu oblíbenější. Ceny těchto variant však zatím Škoda nezveřejnila, mělo by k tomu dojít v průběhu příštího týdne.

 

Samotné nové SUV Škoda poprvé ukázala začátkem září v Berlíně, tehdy šlo ovšem o akci pro pozvané hosty. Na pařížském autosalonu bude moci Kodiaq poprvé vidět široká veřejnost.

 

Mladoboleslavská automobilka, která patří do koncernu Volkswagen a za loňský rok vyrobila více než jeden milion vozů, si od Kodiaqu slibuje hned několik věcí. Jednak že zvedne její tržní podíl v Česku, kde nyní kraluje všem kategoriím, v nichž má nasazené své modely. Totéž Škoda Auto čeká i od svého prvního velkého SUV. "Počítáme s tím, že v budoucnu získáme třetinu trhu s SUV," řekl HN už v červnu mluvčí automobilky Vítězslav Pelc.

 

Nový Kodiaq však má mladoboleslavské Škodě pomoci především v expanzi na čínském trhu. Vedení společnosti nedávno uzavřelo dohodu s tamními továrnami SAIC Motor a SAIC Volkswagen, které pro ni vyrábí vozy pro čínský trh.

 

Kodiaq hodlá Škoda v Číně nabízet také ve verzi kupé − tedy se sníženou zádí. Případné nasazení tohoto modelu na evropských trzích zatím mladoboleslavská automobilka zvažuje.

 

První vozy Kodiaq začnou z výrobních linek v závodě ve východočeských Kvasinách sjíždět už během října. V průběhu stejného měsíce si je lidé také budou moci začít objednávat.

 

Zdroj: https://byznys.ihned.cz/c1-65456820-nova-skoda-kodiaq-bude-v-cesku-levnejsi-nez-se-cekalo-stat-bude-od-678-tisic-korun

Řešíte pojištění auta? Nabízím rychlé sjednání i na dálku. Zajistím maximální bonusy s využitím nejvyšší obchodní slevy! 
Stačí napsat do zprávy nebo zavolat. O zbytek se postarám.
https://www.facebook.com/finpa.cz

www.finpa.cz