Nová auta se v Česku prodávají rekordním tempem. Červenec byl nejlepší v historii

05.08.2014 19:08
Téměř 18 tisíc nově registrovaných osobních aut v červenci znamená meziroční nárůst téměř o 22 procent a historicky nejúspěšnější sedmý měsíc všech dob. Dařilo se velkým hráčům. Škoda, Hyundai i Volkswagen rostou rychleji než trh.
Prodejci nových aut obyčejně v létě mívali prázdniny, letos to ale rozhodně neplatí. Červenec byl totiž podle portálu www.vybermiauto.cz letos zatím druhým nejúspěšnějším měsícem po červnu. Celkem se nově zaregistrovalo 17 700 osobních aut. To je téměř o 22 procent více než loni a znamená to nejlepší sedmý měsíc všech dob.
Nejzajímavější trend? Silní se stávají ještě silnějšími. Dominantní Škoda Auto rostla téměř o třicet procent, tedy rychleji než celý trh. Zabrala na něm více než 31 procent. Její modely ovládly stupně vítězů a většinu z příček TOP 10. Na žebříček nejpopulárnějších aut v Česku se podívejte zde.
Obdivuhodně si s rebélií části svých prodejců poradil Hyundai. Prodal o 42 procent více vozů než loni a obsadil v červenci druhou příčku. Také třetí Volkswagen si vede lépe než průměr a polepšil si téměř o 33 procent. Tři nejsilnější značky obsadily více než polovinu českého trhu! 
Níže si prohlédněte deset nejúspěšnějších značek z července 2014 podle nových registrací osobních aut na českém trhu. Umístění v závorce znamená pořadí za sedm měsíců letošního roku:
 
1. (1.) Škoda              5508
2. (3.) Hyundai           1826
3. (2.) Volkswagen     1808
4. (4.) Ford                1022
5. (5.) Dacia                927
6. (9.) Opel                  677
7. (6.) Peugeot            636
8. (8.) Kia                    631
9. (7.) Seat                  611
10. (10.) Renault         551
 
Z deseti nejúspěšnějších značek jich devět v červenci zaregistrovalo více nových aut než před rokem. Výjimku tvoří Peugeot s poklesem více než 19 procent. Nejsilnější růst jsme zaznamenali u Opelu (více než 95 procent), z menších značek se ještě lépe dařilo Mitsubishi s více jak dvojnásobkem loňského objemu.
Za prvních sedm měsíců letošního roku se registrace nových osobních aut zvedly o více než sedmnáct procent. Největšími skokany proti loňsku jsou z významnějších značek Dacia (+79 %), Mitsubishi (+63 %) a Seat (+58 %). V minusu jsou z první desítky pouze Kia (o tři procenta) a Peugeot (o procento).

Řešíte pojištění auta? Nabízím rychlé sjednání i na dálku. Zajistím maximální bonusy s využitím nejvyšší obchodní slevy! 
Stačí napsat do zprávy nebo zavolat. O zbytek se postarám.
https://www.facebook.com/finpa.cz

www.finpa.cz