Evropská jízda Fabie. Je poprvé v desítce nejprodávanějších aut

17.09.2015 12:14
Poprvé v historii má Škoda Auto v evropském žebříčku nejprodávanějších osobních aut dva zástupce v první desítce. Po Octavii pronikla do prodejní špičky i Fabia. Vyplývá to ze statistik prodejů jednotlivých modelů, které zpracovala společnost Jato Dynamics.
Octavia se v srpnu posunula už na páté místo, Fabia skončila desátá.
Octavia je dlouhodobě nejúspěšnějším modelem Škody Auto: jen letos ho v Evropě prodala 146 tisíc kusů, o sedm procent více než před rokem.
Fabia v minulé verzi nebyla zdaleka tak úspěšná, v celkových prodejích ji předstihl i nový model Rapid. Letos se ale karta obrací: nová podoba Fabie zjevně zákazníky oslovila více. Letošní prodeje rostou o více než třetinu.
Žebříčku nejprodávanějších modelů v Evropě dlouhodobě kraluje Volkswagen Golf, který má bezkonkurenční náskok před druhým Renaultem Clio. Koncern Volkswagen má v první desítce hned pět zástupců: ještě VW Polo a Passat.
Díky úspěchu obou modelů se Škoda Auto letos zabydlela v první desítce nejprodávanějších značek v Evropě, v celkových prodejích je devátá. Prodeje aut v Evropě rostou už 24 měsíců v řadě.
 

Řešíte pojištění auta? Nabízím rychlé sjednání i na dálku. Zajistím maximální bonusy s využitím nejvyšší obchodní slevy! 
Stačí napsat do zprávy nebo zavolat. O zbytek se postarám.
https://www.facebook.com/finpa.cz

www.finpa.cz