Buick Avenir má světlomety ve stylu Matrix LED od Audi

01.04.2015 08:40
Koncept Buick Avenir je předzvěstí stylu, jakým se chce značka v budoucnu vydat. Jak to nyní , máme se nač těšit.
O Buicku Avenir jsme si v krátkosti řekli již v polovině letošního ledna. V článku mimo jiné padlo, že se jedná o koncept, se kterým se pro sériovou výrobu momentálně nepočítá, což je škoda. Pomocí něj by se totiž mohl Buick vymanit z pomezí mainstremového a luxusního segmentu a ukázat, co v něm skutečně je.
Tedy ne, že by Buick přišel na něco, co nikdo před ním nevymyslel. Vůz by měl mít pohon zadních kol, luxusní interiér trochu ve stylu Mercedes-Benzu S a přímovstřikový šestiválec s vypínáním válců. Kokpit je čtyřmístný, nabízí tři rozměrné displeje, a řidič má před sebou futuristický přístrojový štít.
Není náhoda, že v oblasti světelné techniky vsadil Buick na dnes tolik oblíbené diody. Každý z předních světlometů je tvořen třemi „drahokamy“. Výrazná „křídla“, která představují horní hranu světlometů, nám trochu připomínají Opel Insignia, což ale na druhou stranu nemusí být úplně špatně. Důležité ovšem je, že i zde našly uplatnění dynamické směrové blikače, jaké využívá například Audi A6 nebo Peugeot 308 GT. Celek má navodit dojem vln u pobřeží, což je sice ve spojení se světlomety zvláštní představa, ale Buicku ji brát nebudeme.
Na vývoji světlometů pracovaly týmy ze Severní Ameriky a Austrálie. Cílem bylo vtisknout konceptu Avenir drsný výraz moderního Buicku, což se bezesporu povedlo.
 

Řešíte pojištění auta? Nabízím rychlé sjednání i na dálku. Zajistím maximální bonusy s využitím nejvyšší obchodní slevy! 
Stačí napsat do zprávy nebo zavolat. O zbytek se postarám.
https://www.facebook.com/finpa.cz

www.finpa.cz