Autonomní Audi Q5 S od Delphi pojede napříč Spojenými státy (+video)

18.03.2015 13:37
Ze San Franciska do New Yorku má přejet bez zásahu člověka Audi Q5 S společnosti Delphi, které je vybaveno systémem autonomního řízení.
Automobily s autonomním řízením se umí prohánět po uzavřených okruzích, poradí si i s náročným stoupáním na Pikes Peak a nebojí se ani do běžného provozu, což například v loňském roce předvedlo Audi A7 Sportback, když urazilo bezmála 900 kilometrů ze Silicon Valley do Las Vegas bez zásahu řidiče.
Na ještě delší cestu se již 22. března má vypravit systémem autonomního řízení vybavené Audi Q5 S společnosti Delphi, které pojede od slavného visutého mostu Golden Gate v San Franciscu do New Yorku.
Cílem cesty dlouhé 5632 km není pouze propagace schopností vozidel s autonomním řízením a společnosti Delphi, stojící za celým projektem, ale především získávaní dat pro další vývoj.
Audi Q5 S se totiž během své cesty napříč USA bude muset vedle nejrůznějších dopravních situací na něž je připraveno vyrovnávat i s odlišnostmi v dopravním značení, hustotě provozu a také různými světelnými a povětrnostními podmínkami.
 

Řešíte pojištění auta? Nabízím rychlé sjednání i na dálku. Zajistím maximální bonusy s využitím nejvyšší obchodní slevy! 
Stačí napsat do zprávy nebo zavolat. O zbytek se postarám.
https://www.facebook.com/finpa.cz

www.finpa.cz