Audi TT: Třetí generace se už vyrábí v Maďarsku

04.08.2014 13:16
Třetí generace Audi TT debutovala na jaře v Ženevě. Po čtyřech měsících od premiéry byla zahájena její sériová výroba.
Audi zahájilo na konci července sériovou výrobu třetí generace sportovního modelu TT ve své maďarské továrně ve městě Győr. V této továrně byly produkovány i předchozí generace tohoto modelu.
V továrně Győr vyrábějící vedle aut také motory pracuje více než 10 tisíc zaměstnanců, z toho 3.000 zaměstnanců se zabývá výrobou automobilů. Kvůli zahájení produkce nového modelu prošli pracovníci speciálním školením, v rámci kterého navštívili i německé závody Audi.
Třetí generace TT je dalším z koncernových zástupců postavených na platformě MQB. Od takového Golfu nebo A3 se ovšem auto svojí konstrukcí výrazně liší, sdílí s nimi jen některé části podlahy, většina ostatních dílů skeletu a karoserie je zcela specifických.
V době zahájení prodeje je TT dostupné pouze se třemi motory. Benzinové agregáty zastupují dvě verze 2.0 TFSI. Standardní má výkon 169 kW a pohání přední kola přes manuální převodovku nebo všechna čtyři přes dvouspojkovou S tronic. Výkonnější provedení dosahuje 228 kW, určeno je pro verzi TTS. Turbodiesely zastupuje 2.0 TDI ultra o výkonu 135 kW.
Automobilka doufá, že nová generace naváže na úspěchy svých předchůdců. Od roku 1998 se v Győru vyrobilo více než půl milionu exemplářů TT. Nová generace zatím debutovala jen v podobě kupé, počítá se opět i s otevřeným Roadsterem. Nabídka by se ale mohla rozšířit ještě o další karosářské varianty, spekuluje se o příchodu SUV nebo sportovně laděného sedanu.
 

K tématu: Rodina Audi TT se může rozrůst i o sedan

Maďarská továrna Audi ve městě Győr zahájila sériovou produkci v roce 1994. Nejdříve sloužila výhradně jako motorárna, automobily doplnily zdejší produkci v roce 1998, kdy se zde začala montovat první generace modelu TT. V současnosti se v Győru vedle TT vyrábějí ještě modely A3 Sedan a A3 Cabriolet.
 

Řešíte pojištění auta? Nabízím rychlé sjednání i na dálku. Zajistím maximální bonusy s využitím nejvyšší obchodní slevy! 
Stačí napsat do zprávy nebo zavolat. O zbytek se postarám.
https://www.facebook.com/finpa.cz

www.finpa.cz