Audi TT RS se výkonově přehoupne přes 400 koní

17.04.2015 09:59
Chystaná nejostřejší verze kupé Audi TT s charakteristickým označením RS vydoluje ze svého pětiválce výkon přes 400 koní. Zahanbí tak i předchozí TT RS Plus.
Australský Motoring je v poslední době opravdu působivou studnicí informací sice si na potvrzení většiny z nich budeme muset ještě chvíli počkat, zdá se však, že se dostává k zajímavým zdrojům. Nejnověji se jeho zprávy týkají chystaného nejsportovnějšího tétéčka současné generace. Audi TT RS by v nejnovějším vydání mělo ubírat cestou znatelného nárůstu výkonu a to nejen ve srovnání s minulým TT RS (a dokonce i TT RS Plus), ale i novým RS 3.
Model Audi TT si doposud vystačil s 265 kW a aktuální nadupaná verze hatchbacku RS 3 je ještě o 5 kW silnější, nové TT RS by se však mělo dostat za hranici 400 koní, tedy přesněji řečeno 408 koní, což je 300 kW (ještě nedávno se přitom mluvilo "jen" o 280 k). Toho by mělo být docíleno použitím většího turbodmychadla a přeprogramovanou elektronikou, počítejte však s klasickým výfukovým turbodmychadlem, elektrické má prý význam spíše u nafťáků.
Zatímco maximální rychlost je u Audi dána možností posunutí omezovače na 280 km/h, posílené TT RS by mělo zvládnout zrychlení z nuly na stovku kolem čtyř sekund. Motor by si měl zachovat sílu v nízkých a středních otáčkách na úrovni RS 3, tedy kolem 465 N.m již od 1625/min, bude však disponovat maximem, posunutým zhruba o 400 otáček výš.
 

Řešíte pojištění auta? Nabízím rychlé sjednání i na dálku. Zajistím maximální bonusy s využitím nejvyšší obchodní slevy! 
Stačí napsat do zprávy nebo zavolat. O zbytek se postarám.
https://www.facebook.com/finpa.cz

www.finpa.cz