Audi slaví 25 let TDI s modelem A7 Competition o výkonu 255 kW

15.07.2014 13:45
Je to již čtvrt století, co Audi používá ve svých vozech motory TDI. Takovou událost je vzhledem ke kultu, který si tohle označení vydobylo, potřeba oslavit. Třeba vozem A7 Sportback 3.0 TDI biturbo.
Jste-li fanouškem vozů s označením TDI, pak zbystřete. Audi používá motory s tímto označením již 25 let a tak si pro vás připravilo speciální edici modelu A7 Sportback s názvem 3.0 TDI Competition. Jedná se tedy o vůz s třílitrovým šestiválcem, který má však dvě turba a produkuje výkon 230 kW. Při overboostu navíc tato hodnota krátkodobě vzroste až na 255 kW (346 koní).
Točivý moment jednotky pak je 650 N.m a nabažit se jej můžete v 1400 až 2800 otáčkách za minutu. Vůz s pohonem všech kol quattro přenáší svůj výkon skrz osmistupňovou automatickou převodovku. Zrychlení z nuly na sto kilometrů v hodině pak proběhne za pouhých 5,1 sekund, přičemž normovaná spotřeba vozu činí 6,1 litrů nafty na sto kilometrů, což odpovídá emisím CO2 162 g/km.
Speciální edice Competition má již v základu podvozek S-line snížený o 20 mm, stejně jako dvacetipalcová litá kola. Za nimi se ukrývají červené brzdové třmeny. Vůz by měl mít rovněž speciální výfuk či barvy exteriéru. Nedávno faceliftovaná A7 Sportback vás pak v Německu v této variantě přijde na 72.000 eur, což jsou v přepočtu téměř dva miliony korun.
 

Řešíte pojištění auta? Nabízím rychlé sjednání i na dálku. Zajistím maximální bonusy s využitím nejvyšší obchodní slevy! 
Stačí napsat do zprávy nebo zavolat. O zbytek se postarám.
https://www.facebook.com/finpa.cz

www.finpa.cz