Audi S7 s rudými koly Vossen: Křiklavý sportback

25.08.2015 09:27
Audi S7 s rudými koly Vossen: Křiklavý sportback: titulní fotka Design Audi A7 včetně nejvýkonnější verze S sám o sobě vzbuzuje kontroverze. A co teprve tehdy, když dostane rudé ráfky?
Sportback A7 se vyrábí v Neckarsulmu pět let a tvary z pera Stefana Sielaffa polarizují i po tak dlouhé době. Najde se navíc dost hnidopichů, kteří říkají, že všechna moderní audi vypadají vlastně skoro stejně. A při podrobnějším pohledu se tomu ubránit nelze, byť současný šéfdesignér Marc Lichte řekl, že se to změní. Jenže podobnou filozofii vyznávali u Mercedesu už před půlstoletím.
Špičkou je nejvýkonnější verze S7, ta dostala při debutu ve Frankfurtu 2011 vidlicový osmiválec biturbo 4,0 l se 420 koňmi (309 kW) a 550 N.m. Síly jí určitě dává dost k tomu, aby pokořila stovku z klidu za 4,6 s, a to byla vybavována výhradně sedmistupňovým dvouspojkovým S Tronicem.
O pomalé auto tedy nejde. A když se k tomu přidá ještě extravagantní vzhled, může být o pozornost postaráno. Bílý liftback na snímcích zůstal praktický, ale otázkou je, zda taková vizáž není už trochu přes čáru. V první řadě dělají auto kola, v tomto případě jde o rudé ráfky Vossen VPS-309. Ostře kontrastují nejen s barvou vozu, ale i s černými prvky: maskou chladiče, zrcátky, střechou, zadním difuzorem a koncovkami výfuku. A boční okna jsou zatmavená. Modifikovaným kouskem se pochlubil samotný výrobce kol a opravdu jde o původní model S7 před modernizací.
Pro někoho je konečný vzhled ohromující a nádherný, někomu jinému může připadat křiklavý, ba dokonce vulgární. Představovaná S7 vypadá jak z vědeckofantas­tického filmu. Kola s deseti dvojitými paprsky lze buď obdivovat, nebo nenávidět a pohrdat jimi. Zajímavá každopádně je a už jsme viděli i mnohem nevkusnější úpravy…
 

Řešíte pojištění auta? Nabízím rychlé sjednání i na dálku. Zajistím maximální bonusy s využitím nejvyšší obchodní slevy! 
Stačí napsat do zprávy nebo zavolat. O zbytek se postarám.
https://www.facebook.com/finpa.cz

www.finpa.cz