Audi rozšířilo továrnu Neckarsulm

20.10.2014 09:06
V Neckarsulmu se vyrábí šest modelů v 20 derivátech, díky čemuž patří z továren VW Group mezi ty s nejvíce rozmanitou výrobou.
Součástí logistického centra Audi Böllinger Höfe nedaleko výrobního komplexu Neckarsulm je nově rovněž objekt, který se stará o výrobu supersportu R8. Ten byl slavnostně otevřen tento pátek.
Průmyslový park Audi Böllinger Höfe je důležitou součástí výrobního komplexu Neckarsulm, který je od něj vzdálen asi šest kilometrů. Provoz ve zdejším novém logistickém centru byl zahájen již v březnu, dosud jeho funkci zastávalo pět externích skladišť. Díky vytvoření centrálního skladu se zjednoduší přeprava materiálu do závodu Neckarsulm.
Součástí logistického centra rozkládajícího se na 23 hektarech je asi 22.500 skladovacích prostor. Zdejší zaměstnanci každý den pracují se zhruba 2.500 kontejnery s materiálem, který je nezbytný pro výrobu aut. Novinkou je sledování dodávek materiálu mezi centrem a výrobním závodem Neckarsulm pomocí GPS, díky čemuž je možné je přizpůsobit podle aktuální dopravní situace.
Vybudování nového logistického centra je součástí dlouhodobých investic Audi, které chce do svých závodů v různých koutech světa do roku 2018 investovat na 22 miliard eur (605 miliard korun). Jen Neckarsulmu automobilka investuje v průměru 650 milionů eur (17,9 miliardy korun) ročně.
Montáž Audi R8 probíhá v Böllinger Höfe od 25. srpna. Přesun produkce z Neckarsulmu tak proběhl v rekordní době, během pouhých tří týdnů od konce montáže aut v předchozím závodě. Díky novému objektu se různé výrobní procesy přesunuly pod jednu střechu. Výroba je navíc nyní flexibilnější a efektivnější.
V Neckarsulmu probíhá výroba aut už od začátku 20. století, ve městě na severu spolkové země Bádensko-Württembersko dříve sídlila značka NSU, která je jedním z předchůdců dnešního Audi. Ve zdejším závodě se dnes vyrábí šest modelů – A4, A5, A6, A7, A8 a R8. Součástí komplexu je i firma quattro GmbH starající se o produkci těch nejsportovnějších Audi.
 

Řešíte pojištění auta? Nabízím rychlé sjednání i na dálku. Zajistím maximální bonusy s využitím nejvyšší obchodní slevy! 
Stačí napsat do zprávy nebo zavolat. O zbytek se postarám.
https://www.facebook.com/finpa.cz

www.finpa.cz