Audi Q7: Druhou generaci poprvé spatříme v Detroitu

10.10.2014 09:45
První generace Audi Q7 se vyrábí dlouhých devět let. Automobil se však již brzy dočká očekávaného nástupce.
O premiéře druhé generace Audi Q7 se opatrně mluvilo již před pařížským autosalonem, v městě nad Seinou se ale nové SUV neukázalo. Nyní už víme, že nové Q7 bude mít premiéru až na začátku roku 2015, na autosalonu v Detroitu.
Zprávu o debutu druhé generaci Q7 zveřejnil server IndianAutosBlog. Při redaktorově otázce o premiéře Q7 na Ulricha Hackenberga šéf vývoje v Audi sdělil: „Pokud si uděláte cestu do Detroitu, uvidíte ho.“ Příští detroitský autosalon otevře své brány 12. ledna 2015.
Druhá generace Q7 je již dlouho očekávaná. Automobilka sama přiznala, že její příchod byl pozdržen. Vedení Audi totiž nechalo přepracovat tvary auta, design se manažerům zdál příliš brutální a okázalý. Finální verze má dostat plošší a širší příď, která se inspiruje modelem Q3. Kabina více než pět metrů dlouhého vozu bude až sedmimístná.
Novinka bude využívat koncernovou platformu MLB, na níž budou v budoucnu postaveny třeba SUV od Bentley nebo třetí generace VW Touareg. Na karoserii bude použit vysokopevnostní hliník a další lehké materiály. Díky tomu bude nová Q7 o výrazných 360 kilogramů lehčí než předchůdce.
Z motorů budou pro Q7 nabídnuty osmiválce a šestiválce. Specialitou bude varianta SQ7 TDI, která dorazí na trh v roce 2016. Tato verze bude poháněna dvakrát přeplňovaným šestiválcem 3.0 TDI. Vznětový třílitr dostane vedle klasického turbodmychadla roztáčeného proudem výfukových plynů také menší kompresor poháněný elektromotorem.
 

Řešíte pojištění auta? Nabízím rychlé sjednání i na dálku. Zajistím maximální bonusy s využitím nejvyšší obchodní slevy! 
Stačí napsat do zprávy nebo zavolat. O zbytek se postarám.
https://www.facebook.com/finpa.cz

www.finpa.cz