Audi: Nový elektromobil bude SUV s technikou R8 e-tron

10.03.2015 12:50
Audi se elektrifikace svých vozů nebojí. Po supersportu R8 e-tron představí SUV se stejnou technikou.
Jak dokazuje současný vývoj automobilové techniky, elektromobily nutně nemusí jezdit pouze po městě. Příkladem budiž Tesla Model S, která zvládá nejen přesuny mezi městy, ale směle se s ní můžete pustit i za hranice. Urazit 300 kilometrů na jedno nabití by údajně neměl být problém.
Elektrickou technologií disponuje také Audi a zákazníci ji budou moci vyzkoušet v nové generaci supersportu R8. Vůz je vybaven dvěma elektromotory s kombinovaným výkonem 340 kW a točivým momentem 920 N.m, a díky akumulátoru o kapacitě 92 kWh by měl být schopen urazit až 450 kilometrů na jedno nabití. Maximální rychlost je sice omezena na 210 km/h (kvůli výdrži baterií), zrychlení z 0-100 km/h za 3,9 sekundy je ale solidní náplast na bolavé ego poté, co vás na německé dálnici předjede naftový sedan strední třídy.
 

Audi R8 e-tron: 462 koní a 920 N.m ze dvou elektromotorů

Možná vás napadá, proč Audi nedá stejnou techniku také do modelu pro běžné denní použití. Dá, nebude se ale jednat o sedan, jak se původně předpokládalo. Z vyjádření Ulricha Hackenberga, který u Audi zodpovídá za technický vývoj, totiž vyplývá, že bude mít nový elektromobil ve svém názvu písmeno Q. Půjde tedy o SUV, což ale z jeho pohledu není úplně ideální vzhledem k větším aerodynamickým odporům karoserie.
Prozatím se přesně neví, kdy se nový elektromobil Audi představí, podle Hackenberga to však bude brzy. Nehledě na odpory karoserie a patrně i větší pohotovostní hmotnost by měl být vůz schopen ujet až 500 kilometrů na jedno nabití.
 

Řešíte pojištění auta? Nabízím rychlé sjednání i na dálku. Zajistím maximální bonusy s využitím nejvyšší obchodní slevy! 
Stačí napsat do zprávy nebo zavolat. O zbytek se postarám.
https://www.facebook.com/finpa.cz

www.finpa.cz