Audi A8 e-tron dorazí v roce 2015

23.07.2014 10:22
Ingolstadtská automobilka nám již příští rok má nabídnout model A8 etron, který bude plug-in hybridem s turbodieselem.
Automobilka Audi hodlá pokračovat v rozšiřování své nabídky hybridních modelů u své vlajkové lodi a již začátkem roku 2015 se má představit model A8 e-tron, který v nabídce doplní současné A8 Hybrid a naváže na loňskou novinku A3 Sportback e-tron.
Podle informací britského magazínu Auto Express se má novinka od výše zmíněných modelů odlišovat především skutečností, že pod její kapotou nebude pracovat motor s označením TFSI nebo TSI, ale bude zde uložen V6 TDI o objemu 3,0 litru.
Vznětový šestiválec plug-in hybridního Audi A8 e-tron má ve spolupráci s elektromotorem poskytovat maximální výkon okolo 274 kW a točivý moment 700 N.m. Čistě na elektřinu má velká limuzína ujet až 30 km.
Pohonný systém, spojující třílitrový turbodiesel s elektromotorem, nemá do budoucna zůstat jen výsadou modelu A8 e-tron, ale údajně se s ním počítá i pro další modelové řady Audi. Nejžhavějšími kandidáty na jeho využití mají být A6, A7 a také velká SUV.
Podle již dříve zveřejněných plánů automobilky se čtyřmi spojenými kruhy ve znaku mají být všechny její klíčové modely nabízeny do roku 2020 také ve verzích plug-in hybrid. Jedním z hlavních důvodů pro toto rozhodnutí jsou samozřejmě stále přísnější emisní normy.
 

Řešíte pojištění auta? Nabízím rychlé sjednání i na dálku. Zajistím maximální bonusy s využitím nejvyšší obchodní slevy! 
Stačí napsat do zprávy nebo zavolat. O zbytek se postarám.
https://www.facebook.com/finpa.cz

www.finpa.cz