Audi A8 bude mít rok zpoždění

18.03.2015 13:28
Topmodel Audi nedorazí dříve, než koncem roku 2017, chce být totiž prvním vozem značky s pokročilou funkcí autonomního řízení.
Audi má v plánu s novou generací technicky vypiplané limuzíny A8 zahanbit své konkurenty v luxusním segmentu a je tomu ochotná obětovat další rok vývoje. A8 se měla podle původních plánů objevit už v průběhu příštího roku, jenže namísto toho po novince bažící zákazníci budou muset jezdit ve stávající generaci ještě další rok, což je však vcelku snesitelný úděl.
Audi má ke zpoždění auta podle Autocaru několik důvodů, ovšem tím nejzásadnějším je, že luxusní značka koncernu Volkswagen chce do svého topmodelu vůbec poprvé zakomponovat prvky autonomního řízení. Kromě zástupů různých elektronických asistentů by tak Audi A8 mělo být na dálnici schopné jízdy bez zásahu řidiče a to do rychlosti 64 km/h. Jinými slovy řidič se nebude muset obtěžovat řízením v dopravních zácpách a převezme řízení až ve chvíli, kdy se kolony zase rozjedou.
Audi A8 bude při jízdě využívat ultrazvukových senzorů, kamer, radarů a laserových scannerů a ve velké míře se bude pracovat také s daty na cloudu, která lze s ohledem na plánovaný směr jízdy stahovat a naopak nahrávat informace o aktuálních jízdních podmínkách, která budou užitečná pro ostatní připojené vozy koncernu VW.
Jakožto první vůz, vzniklý pod vedením nového šéfdesignéra Marca Lichteho, ponese nové Audi A8 stylistické rysy konceptu Prologue a v tomto stylu budou následně ztvárněny i modely A6 a A7.
 

Řešíte pojištění auta? Nabízím rychlé sjednání i na dálku. Zajistím maximální bonusy s využitím nejvyšší obchodní slevy! 
Stačí napsat do zprávy nebo zavolat. O zbytek se postarám.
https://www.facebook.com/finpa.cz

www.finpa.cz