Audi A7 Sportback h-tron quattro: Čtyři kruhy na vodík

18.11.2014 15:12
Audi představí v Los Angeles vedle konceptu A9 také Sportback A7 coby plug-in hybrid s vodíkovým pohonem.
Sportback h-tron quattro se ukáže v Kalifornii 19. listopadu. Označení h-tron má v Ingolstadtu premiéru, dosud jej Audi na rozdíl od pojmů e-tron a g-tron nikdy nepoužilo. Výše cenově postavené německé automobilky obecně se spoléhají na alternativu palivových článků kvůli jednoduššímu skladování, přepravě samotného paliva i rychlosti tankování. Klasické baterie, lhostejno na jejich druhu, se dobíjejí pomaleji, než trvá tankování vodíku. Čerpací stanice navíc nevyžadují tak častou modernizaci, elektrická síť nenapájí jen silniční vozidla a může se snadno přetížit...
Audi svůj Sportback zatím prezentuje jako koncept, výzkumnou laboratoř a demonstruje technický vývoj automobilky se čtyřmi kruhy ve znaku. Určitě se po debutu objeví spekulace o tom, kdy se jej dočkáme alespoň v malosériové výrobě. Přímou konkurenci ale zatím mít nebude. Elektrická verze Mercedesu B využívající palivové články i chystané BMW i5 jsou menšími MPV, kdežto A7 patří do vyšší střední třídy.
Žádné technické detaily o pohonných jednotkách, ani celém systému nebyly dosud odhaleny. Dle označení je naprosto jistý pohon všech kol. Vedle této studie se v L. A. Představí i Prologue, předobraz luxusního fastbacku A9, první vůz, který vznikl pod vedením nového šéfdesignéra Marca Lichteho.
 

Řešíte pojištění auta? Nabízím rychlé sjednání i na dálku. Zajistím maximální bonusy s využitím nejvyšší obchodní slevy! 
Stačí napsat do zprávy nebo zavolat. O zbytek se postarám.
https://www.facebook.com/finpa.cz

www.finpa.cz